• Description
  • Date
  • Info
Hoivan poliittinen talous -paneeli
Hoivan poliittinen talous -paneeli järjestetään maanantaina 30.5. kello 13.15–14.45, Tampereen yliopistolla Linna-rakennuksen K113-luentosalissa (Pinninkatu 78). Tilaisuus myös suoratoistetaan. Linkki tapahtumaan päivitetään tänne lähempänä ajankohtaa. Jos haluat linkin suoraan sähköpostiisi, ilmoittaudu sähköpostitse Anna Elomäelle, anna.elomaki@tuni.fi.

Hoiva on ollut viime aikoina yhteiskunnallisen keskustelun kohteena. Koronapandemia ja hoitajien lakko ovat osoittaneet paitsi hoivan merkityksen yhteiskunnille myös sen, että liiaksi tehostettu hoiva on vaarassa ehtyä. Vaikka hoiva on välttämätöntä elämän ja yhteisöjen säilymiselle, se on edelleen taloudellisesti aliarvostettua ja usein näkymätöntä. Paneelissa keskustellaan hoivasta poliittisena ja taloudellisena kysymyksenä. Hoiva on merkittävä taloudellisen toiminnan muoto mutta myös kaiken muun taloudellisen toiminnan perusta. Pohdimme palkkatyönä ja palkatta tehdyn hoivan paikkaa taloudessa ja politiikassa, hoivan tarjoajia, hoivan tarpeessa olevia sekä hoivan ulottamista ihmisistä ympäristöön. Visioimme myös vaihtoehtoja hoivaa ehdyttävälle taloudelle ja talouspolitiikalle.

Paneelissa esitellään Poliittinen talous -lehden kesällä 2022 julkaistavan Hoivan poliittinen talous -teemanumeron julkaisuja sekä muuta ajankohtaista hoivan poliittisen talouden tutkimusta.

Panelisteina toimivat:

Jussi Ahokas, BIOS-tutkimusyksikkö

Anna Elomäki, Tampereen yliopisto, Poliittinen talous -lehden päätoimittaja

Lena Näre, Helsingin yliopisto

Annastiina Rajala-Vaittinen, Tampereen yliopisto.

Paneelia juontaa Hanna Ylöstalo, Turun yliopisto, Poliittinen talous -lehden päätoimittaja. Toivotamme myös yleisön tervetulleeksi mukaan keskusteluun!

Paneelin järjestävät Poliittinen talous -lehti, Poliittisen talouden tutkimuksen seura ry ja Tasa-arvoa taloustietoon, feminismiä finanssipolitiikkaan (FEMTIE) -tutkimushanke:

https://journal.fi/poliittinentalous/index

http://www.poliittinentalous.fi/

https://blogit.utu.fi/femtie/.
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
30.05.2022 13.15-14.45
Seminar
Tampere ja verkko, Finland