• Description
  • Date
  • Info
XI Nordiska kvinno- och genushistorikermötet
Nordiska kvinno-och genushistorikermötet är ett etablerat forum för kvinno-, genus, köns- och sexualitetsforskare i de nordiska länderna. Här möts historiker från olika akademiska discipliner för att presentera och diskutera ny forskning. Det elfte Nordiska kvinno- och genushistorikermötet äger rum i Stockholm 19-21 augusti 2015. Det arrangeras av föreningen Sveriges kvinno- och genushistoriker (SKOGH) i samarbete med Historiska institutionen och Ekonomisk-historiska institutionen vid Stockholms universitet samt Institutionen för historia och samtidsstudier och CBEES vid Södertörns högskola.


Konferensens huvudtema är Kön, historia, framtider. Arrangörerna vill därmed fästa uppmärksamhet på framåtblickande och nyskapande riktningar inom det kvinno- och genushistoriska fältet, nya empiriska, teoretiska och metodologiska horisonter, kritisk historia samt diskussioner om disciplinens framtid. Vad kan kvinno- och genushistoriska perspektiv bidra med - till historieämnena, till akademisk forskning mer generellt, och till samhället? Vilka framtida utmaningar och förändringar står fältet inför? En viktig diskussionspunkt under konferensen kommer också att vara de nordiska kvinno- och genushistorikermötenas framtid och frågan om framtida organiseringsformer inom det nordiska kvinno- och genushistorikerfältet.

Keynoteföreläsningar och plenumsessioner kommer att vara kopplade till huvudtemat Kön, historia, framtider. Inbjudna keynote speakers är Madina Tlostanova från Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration, Moskva, och Alexandra Shepard, redaktör för Gender & History, University of Glasgow
Organizer: SKOGH
Submitted by: Genus
This event for iCaliCal    Share
19.08.2015 - 21.08.2015
Conference
Stockholm, Sweden