• Description
  • Date
  • Info
Hur kan sociala perspektiv inkluderas i energiomställningen?
Välkommen till ett webinarium 6e december där vi diskuterar hur sociala perspektiv kan integreras i energiomställningen.
Diska, duscha, laga mat, städa, köpa kläder, köra bil, eller gå på puben. Vardagliga göromål som kräver olika mängd energi. Och som forskningen visar används på olika sätt av olika grupper i samhället.

För att skapa framtidens hållbara energisystem behöver både produktion och användning förändras. Omställningen innebär möjligheter för nya gröna jobb och grönt företagande. I centrum för denna omställning finns människor, både som entreprenörer, anställda, medborgare, kunder och brukare. Samtidigt som vi behöver producera och konsumera energi på nya mer hållbara sätt så breder energifattigdomen ut sig.

På detta webinarium diskuterar vi sociala perspektiv i energiomställningar som både utmaningar och framgångsfaktorer i omställningen. Hur kan omställningen göras så att sociala klyftor i samhället samtidigt inte ökar, exempelvis avseende energifattigdom, ojämställdhet och utanförskap?
Organizer: Energimyndigheten | Örebro universitet
Submitted by: NIKK
This event for iCaliCal    Share
06.12.2022 13:00-15:00
Seminar
Online, Teams, Sweden