• Description
  • Date
  • Info
Sateenkaarihistoriakuukausi 2018
Aika: 20.10.2018-20.11.2018
Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu koordinoivat ensimmäisen sateenkaarihistoriakuukauden Suomessa loka-huhtikuussa 20.10.–20.11.2018.

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen yhteistä kulttuuriperintöä on nostamassa esiin maineikas joukko suomalaisia kulttuuri- ja muistiorganisaatioita. Historiakuukauteen osallistuvat muun muassa Aineen taidemuseo Torniosta, Ateneumin taidemuseo, AV-arkki, Goethe-instituutti, Helsingin kaupunginmuseo, Kansallismuseo, Kansallisteatteri, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet, Työväenarkisto, Työväenmuseo Werstas ja Yle Elävä arkisto.

Seta ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu haluavat toivottaa niin muistiorganisaatiota ja taidelaitoksia, kouluja ja yhdistyksiä kuin yksityishenkilöitä mukaan. Sateenkaarihistoriakuukauden tavoitteena on tarkastella suomalaista historiaa ja kulttuuria lhbtiq-näkökulmasta ja tallentaa niitä osaksi yhteistä kulttuuriperintömme sekä tuoda systemaattisuutta yhteisen historiamme tallentamiseen.

Historiakuukauden viimeinen viikko keskittyy sukupuolen moninaisuuteen, transihmisiin ja intersukupuolisiin, sillä Suomen sukupuolivähemmistöjen historia ja monet tarinat ovat edelleen kertomatta. Kuukausi päättyy kansainväliseen transmuistopäivään Transgender day of Remembrance.

Sateenkaarihistoriakuukausi on jatke Setan ja Kulttuuria kaikille -palvelun vuosina 2016–2018 toteutuneelle Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeelle.

Miten mukaan?

Organisaatiot, koulut ja yksityishenkilöt voivat osallistua Sateenkaarihistoriakuukauteen esimerkiksi:

1) Jakamalla sateenkaarihistoriaan liittyviä aineistoja ja kuvia sosiaalisessa mediassa hashtagilla #sateenkaarihistoriakuukausi #queerhistoriskmånad #queerhistorymonth

2) Järjestämällä sateenkaarihistoriaa käsitteleviä keskustelutilaisuuksia, seminaareja ja näyttelyitä. Seta ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu kertovat tapahtumista omien viestintäkanaviensa kautta.

3)Tarjoamalla sateenkaarevia aineistojaan arkistoille ja muistitietoa kokoaviin verkkopalveluihin:
Unohtumattomat hetket -keruu
Muistikko-palvelu

Sateenkaarihistorikuuukauden verkkosivut: https://seta.fi/historiakuukausi/

Lisätietoa:
Kerttu Tarjamo
050 309 8108
paasihteeri(at)seta.fi

Rita Paqvalén
040 674 3528
rita.paqvalen(at)cultureforall.fi
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
20.10.2018 - 20.11.2018
-
, Finland