• Description
  • Date
  • Info
Vauvasta vaariin: ikä feministisessä tutkimuksessa
Ajankohta: 4.4.–27.5.2016
Opettajat: Hanna Ojala (Tampereen yliopisto) & Karoliina Ojanen (Helsingin yliopisto)
Verkkokurssilla tutustutaan ikäkategorian analysointiin feministisessä tutkimuksessa. Tarkastelemme tekstien, kirjallisten töiden ja keskustelujen avulla iän ja sukupuolen yhteen kietoutuneita kulttuurisia ja yhteiskunnallisia merkityksiä sekä vaikutuksia elettyihin todellisuuksiin eri elämänvaiheissa ja ympäristöissä lapsuudesta vanhuuteen. Kurssin tavoite on lisätä ymmärrystä iästä kulttuurisena kategoriana ja tutkia sitä, miten ikä muokkaa sukupuolen kulttuurisia ja sosiaalisia sisältöjä.

Kurssi perehdyttää sukupuolen ja iän suhteeseen eri näkökulmista keskittyen esimerkiksi seksuaalisuuden ja luokan merkityksiin. Kurssin teemat ammentavat feministisen tutkimuksen lisäksi lapsuuden tutkimuksesta, tyttötutkimuksesta ja kriittisestä kulttuurigerontologiasta. Käsittelemme esimerkiksi keski-ikään liittyviä ikästereotypioita, lapsuuden heteronormatiivisuutta ja seksuaalisuuden kategorian rakentumista vanhuudessa.

Kurssi kestää 8 viikkoa ja se toteutetaan verkkotyöskentelynä Moodle-alustalla. Kurssi suoritetaan lukemalla tekstit (saatavana pdf-tiedostoina tai linkkeinä), kirjoittamalla teksteistä lyhyitä kommentaareja, osallistumalla aktiivisesti verkkokeskusteluun sekä tuottamalla essee (noin 6 sivua) jostakin kurssin aihealueesta.

Kurssi arvioidaan numeerisesti (0–5). Arvosanaan vaikuttaa aktiivisuus verkkokeskusteluissa, kyky kytkeä kurssimateriaalia osaksi keskusteluja ja omaan mielipiteen muodostukseen sekä loppuessee.

Kurssi on aineopintojen tasoinen ja sen korvaavuudesta tutkinnossa sovitaan oman yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineen kanssa. Kurssille ilmoittaudutaan e-lomakkeella 7.–22.3.2016 välisenä aikana. Opiskelijoille ilmoitetaan kurssille pääsemisestä 23.3. ja heidän tulee vahvistaa kurssipaikan vastaanottaminen viimeistään 30.3. Kurssin ilmoittautusmislomake: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/68821/lomake.html
Organizer: Hilma-verkosto
Contact: Lisätietoja: kurssin opettajat KT Hanna Ojala (Hanna.L.Ojala(at)uta.fi) ja FT Karoliina Ojanen (karoliina.ojanen(at)helsinki.fi)
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
04.04.2016
Course
, Finland