• Description
  • Date
  • Info
Tule hyvä kakku! Luovuutta oman näköisiin valintoihin
Hei, sinä tasa-arvon, luovuuden tai nuorten parissa työskentelevä. Tule kokemaan ja kuulemaan, miten luovuutta voi hyödyntää niinkin mutkikkaiden aiheiden kuin stereotypioiden, ennakkoluulojen ja sukupuolenmukaisen segregaation käsittelyssä.
Tule hyvä kakku! Luovuutta oman näköisiin valintoihin –seminaari järjestetään tiistaina 14.2.2023 Metropolian Myllypuron kampuksella (Myllypurontie 1, Helsinki) ja osa iltapäivän osuudesta striimataan Zoomiin. Seminaari on tarkoitettu esimerkiksi opinto-ohjaajille, nuorisotyöntekijöille, opettajille, taiteilijoille ja alan opiskelijoille.

Päivä koostuu aamupäivän luovista työpajoista sekä iltapäivän esityksistä ja keskusteluista. Osallistua voi vain aamupäivään, vain iltapäivään tai molempiin. Seminaarin yhteydessä julkistetaan myös And Beyond – Miesten luovat polut työelämään -hankkeen luovan tasa-arvotyön menetelmäopas ammattilaisille.

AAMUPÄIVÄN LUOVAT TYÖPAJAT klo 10.30-12

Syanotypia-valokuvaus. And Beyond -nuoret ohjaavat toiminnallisen, tasa-arvoa ja kokeilevaa syanotypia-valokuvausta yhdistävän työpajan, jossa jokainen osallistuja tekee oman postikortin. Niistä kootaan pop-up-näyttely. Päivän päätteeksi osallistujat saavat postikortin mukaansa. Tarkoituksena on jakaa tasa-arvoon liittyvää inspiraatiota ja voimaa antavaa viestiä eteenpäin valokuvauksen kautta. (HUOM! Ensimmäiset 15 ilmoittautunutta mahtuvat mukaan. Osallistujille ilmoitetaan työpajapaikasta hyvissä ajoin ja lähetetään pieni ennakkotehtävä viikko ennen työpajaa.)

TAI

Zine-nurkka. Monet nuorten And Beyond -hankkeen aikana tekemistä tuotoksista on koottu zine-pienlehtisiksi, joista on rakennettu loppuseminaaria varten zine-nurkka. Zinet käsittelevät esimerkiksi oman näköistä polkua, unelmia, elämän epävarmuutta ja tasa-arvoa syvästi henkilökohtaisella ja tekijänsä luovuutta ilmentävällä tavalla. Pajassa on mahdollisuus lueskella pienlehtisiä omaan tahtiin, vaikuttua ja keskustella niiden herättämistä ajatuksista muiden osallistujien kanssa. Voit tulla piipahtamaan zine-nurkassa lyhyemmäksikin hetkeksi ennen iltapäivän esityksiä.
ILTAPÄIVÄN SEMINAARIESITYKSET JA KESKUSTELU klo 12.30-16 (etäyhteyden kautta striimaus klo 13-14.30)

Alustava ohjelma

12.30 Ilmoittautuminen ja virittäytyminen luoviin menetelmiin

13.00 Tervetuloa (striimaus Zoomissa alkaa)

Terveisiä aamupäivän Syanotypia-valokuvauksen työpajasta ja muita osallistujien kokemuksia luovuudesta.
Puheenvuoroja And Beyondin kokemuksista, näkökulmina mm. työotteen sosiaalipedagogiset lähtökohdat, dialogisuuden merkitys, luovan työskentelyn vaikutukset, sukupuolen mukaisen segregaation haastamisen mahdollisuudet ja menetelmien soveltaminen kumppaneiden kanssa (striimaus Zoomissa päättyy)

14.30 Iltapäiväkahvit ja erinomaisen hyvä kakku

15.00 Kiertävät keskusteluhetket, joiden yhteydessä kuullaan tarkemmin, miten menetelmiä on sovellettu And Beyondissa

15.45 Tule hyvä kakku -menetelmäoppaan julkistaminen ja yhteenvetoa

16.00 Kiitos ja näkemiin!

Jotta kaikki saavat omakohtaisen kokemuksen luovista menetelmistä, ilmoittautuneille lähetetään pieni, kepeä ennakkotehtävä seminaaria edeltävällä viikolla. Tämä koskee niin Syanotypia-valokuvauksen työpajaan kuin iltapäivän seminaariesityksiinkin ilmoittautuneita. Zoom-linkki etäyhteyden kautta osallistuville lähetetään seminaaria edeltävänä päivänä.

Ilmoittautuminen
Ilmoittauduthan seminaariin e-lomakkeella viimeistään 6.2.2023. Kiitos ja tervetuloa!
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
14.02.2023 12:30-16:00
Seminar
Helsinki, Finland