• Description
  • Date
  • Info
Musiik­ki ja su­ku­puo­li -tut­ki­mus­päi­vät 23.-24.1.2023
Tutkimusyhdistys Suoni ry sekä Sibelius-Akatemian tohtorikoulut järjestävät kolmatta kertaa musiikkia ja sukupuolta käsittelevät tutkimuspäivät tammikuussa 2023.
Viime vuosina suomalaisella mediakentällä on keskusteltu musiikkielämästä ja tasa-arvosta. Taideyliopiston Historiafoorumi, Tutkimusyhdistys Suoni ry sekä Sibelius-Akatemian tohtorikoulut DocMus ja Mutri järjestävät yhteisvoimin kolmatta kertaa musiikkia ja sukupuolta käsittelevät tutkimuspäivät Musiikkitalon Camerata-salissa (Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki) 23.–24.1.2023.

Seminaari keskittyy tarkastelemaan, miten sukupuoli liittyy musiikin tekemiseen, tuottamiseen ja tutkimiseen. Seminaarin kielet ovat suomi ja ruotsi. Tarkemmasta ohjelmasta ja aikataulusta tiedotetaan erikseen loka-marraskuussa 2022.

Seminaarin keskeisiä aihepiirejä ovat mm. teemat:

- Sukupuoli musisoinnin ja säveltämisen historiassa
- Sukupuoli, valtarakenteet ja instituutiot musiikkielämässä ennen ja nyt
- Intersektionaalisuus, sukupuoli ja musiikki
- Musiikkiteollisuus, julkisuus ja sukupuoli
- Feministinen musiikintutkimus
- Kaanonit musiikin opetuksessa, esittämisessä ja tutkimuksessa

Seminaariin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aiheesta kiinnostuneet. Taideyliopiston maisteri- ja tohtoriopiskelijoilla on myös mahdollisuus kartuttaa opintopisteitä osallistumalla tapahtumaan (lisätietoja löytyy SibAn opinto-oppaasta).

Seminaari pyritään ensisijaisesti järjestämään paikan päällä, mikäli pandemiatilanne ja viranomaisohjeistukset sen ensi tammikuussa sallivat. Mikäli tämä ei onnistu, tilaisuus pidetään kokonaan etänä Zoomin kautta.

Lisätietoja

Saijaleena Rantanen
saijaleena.rantanen@uniarts.fi
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
23.01.2023 - 24.01.2023
Conference
Helsinki , Finland