• Description
  • Date
  • Info
Musiik­ki ja su­ku­puo­li -tut­ki­mus­päi­vät
Tutkimusyhdistys Suoni ry sekä Sibelius-Akatemian tohtorikoulut järjestävät kolmatta kertaa musiikkia ja sukupuolta käsittelevät tutkimuspäivät tammikuussa 2023.
Viime vuosina suomalaisella mediakentällä on keskusteltu musiikkielämästä ja tasa-arvosta. Taideyliopiston Historiafoorumi, Tutkimusyhdistys Suoni ry sekä Sibelius-Akatemian tohtorikoulut DocMus ja Mutri järjestävät yhteisvoimin kolmatta kertaa musiikkia ja sukupuolta käsittelevät tutkimuspäivät Musiikkitalon Camerata-salissa (Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki) 23.–24.1.2023.

Seminaari keskittyy tarkastelemaan, miten sukupuoli liittyy musiikin tekemiseen, tuottamiseen ja tutkimiseen. Seminaarin kielet ovat suomi ja ruotsi. Tarkemmasta ohjelmasta ja aikataulusta tiedotetaan erikseen loka-marraskuussa 2022.

Seminaariin voi tarjota sekä suullisia esitelmiä (20min alustus + 10min keskustelu) että musiikkia ja puhetta sisältäviä esityksiä (30min + 10min). Luentosalissa on flyygeli, ja tilaan on mahdollista tuoda omia soittimia. Sibelius-Akatemian lainasoittimia on myös mahdollista käyttää tapauskohtaisesti: ilmoitathan mahdollisesta tarpeestasi lomakkeella.

Toivotamme tervetulleeksi ehdotukset yli genrerajojen. Esitykset voivat koostua niin tutkimusprojektien esittelystä kuin oman muusikkouden analysoinnista ja pohtimisesta, ja ne voivat käsitellä sukupuolen ja tasa-arvon kysymyksiä niin musiikin historian kuin nykypäivän ja tulevaisuudenkin kannalta. Seminaarin keskeisiä aihepiirejä ovat mm. teemat:

- Sukupuoli musisoinnin ja säveltämisen historiassa
- Sukupuoli, valtarakenteet ja instituutiot musiikkielämässä ennen ja nyt
- Intersektionaalisuus, sukupuoli ja musiikki
- Musiikkiteollisuus, julkisuus ja sukupuoli
- Feministinen musiikintutkimus
- Kaanonit musiikin opetuksessa, esittämisessä ja tutkimuksessa

Esitelmäehdotuksia (max. 300 sanaa) voi lähettää 1.10.2022 saakka. Valinnoista tiedotetaan hakijoille 31.10.2022 mennessä.

Lähetä esitelmäehdotuksesi: https://www.lyyti.fi/reg/CFP_Musiikki_ja_sukupuoli_study_day_1679

Seminaariin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aiheesta kiinnostuneet. Taideyliopiston maisteri- ja tohtoriopiskelijoilla on myös mahdollisuus kartuttaa opintopisteitä osallistumalla tapahtumaan (lisätietoja löytyy SibAn opinto-oppaasta).

Pyrimme ensisijaisesti järjestämään tapahtuman paikan päällä, mikäli pandemiatilanne ja viranomaisohjeistukset sen ensi tammikuussa sallivat. Mikäli tämä ei onnistu, tilaisuus pidetään kokonaan etänä Zoomin kautta.

Lisätietoja

Saijaleena Rantanen
saijaleena.rantanen@uniarts.fi
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
23.01.2023 - 24.01.2023
Call for papers
Helsinki , Finland