• Description
  • Date
  • Info
Koulutusta turvapaikanhakijoihin kohdistuvasta sukupuolistuneesta väkivallasta
11.11. ja 13.1.2022 klo 8:30–16

Naisiin kohdistuvalla sukupuolistuneella väkivallalla tarkoitetaan väkivaltaa, joka kohdistuu naisiin heidän sukupuolensa vuoksi eli sukupuoli on syy väkivallalle tai tietyt väkivallan muodot ovat sukupuolistuneita. Valitettavan usein väkivalta tai sen uhka ovat osa turvapaikanhakijoiden elämää. Toivomme, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä yksin kokemustensa kanssa vaan rohkaistuisimme pohtimaan, kysymään, keskustelemaan ja kuulemaan. Puijolan Setlementti ja Euroopan Kriminaalipolitiikan Instituutti (HEUNI) järjestää koulutusta osana AMIF-rahoituksella tuettua hanketta "Turvapaikkaa hakevien naisten ja tyttöjen sukupuolistuneen väkivallan kokemusten tunnistamisen ja kokemusten käsittelyyn tarvittavan tuen vahvistaminen” (GBV-TUVA).

Koulutuksen tavoitteena on tarjota välineitä väkivallan vastaiseen työhön turvapaikanhakijoita kohtaaville ammattilaisille ja mahdollistaa pysähtyminen oman työn teemojen äärelle ammattilaisten kesken.
• välineitä työsi tueksi?
• keskusteluja muiden samojen teemojen parissa työskentelevien ammattilaisten kanssa?
• verkostoitumista?
• mahdollisuutta pysähtyä pohtimaan oman työn teemoja?

Koulutus on ilmainen ja se toteutetaan verkossa 11.11. ja 13.1.2022 klo 8:30–16. Kahden koulutuspäivän lisäksi pyritään toteuttamaan kohtaamisia turvapaikkaa hakevien kanssa osana omaa työtä infokahviloiden tai kahdenkeskisten keskusteluiden muodossa. Paikkoja on rajoitettu määrä.
Koulutuksista vastaa Kuopion Setlementti Puijolan hankekoordinaattori Sanni Mäkinen ja Euroopan Kriminaalipolitiikan Instituutti HEUNIn sukupuolistuneen väkivallan tutkija Anni Lietonen. Lisäksi koulutuksissa kuullaan Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen psykoterapeuttia, kuuntelemiseen ja vuorovaikutukseen erikoistunutta Tampereen yliopiston lehtoria sekä sukupuolistuneen väkivallan teemoissa turvapaikanhakijoiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia Euroopasta.

Tutustu myös osana hanketta verkkoon tuotettuun kaikille avoimeen materiaalipankkiin: TUVA Materiaalipankki (heuni.education)
Kysymykset sekä ilmoittautumiset sähköpostilla sanni.makinen@puijola.net.
Organizer: HEUNI
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
11.11.2021 - 13.01.2022 08:30-16:00
PhD-course
Verkossa, Finland