• Description
  • Date
  • Info
TransHelsinki-viikko
16.-24.11.2019
Vuodesta 1993 järjestetty TransHelsinki-viikko sisältää yhteisöseminaarin, surmattujen transihmisten muistotilaisuuden ja muuta monipuolista ohjelmaa.

Vuosittain marraskuun 20. päivänä koko sateenkaariyhteisö hiljentyy kunnioittamaan kuluneen vuoden aikana maailmassa surmattujen transihmisten muistoa. Muistopäivän ympärille rakentunutta TransHelsinki-viikkoa on vietetty vuodesta 1993, ja sen aikana pyritään lisäämään tietoisuutta transihmisten tilanteesta ja heidän kokemistaan ongelmista ja vääryyksistä myös meillä Suomessa.

Tänä vuonna viikon aikana halutaan erityisesti nostaa esille translain valmisteilla oleva uudistus, kysymys kehollisesta itsemääräämisoikeudesta, lääketieteellisistä näkökannoista, juridisesta sukupuolesta ja teemoihin liittyvistä uudistustarpeista. Suomen uusi hallitus on sitoutunut uudistamaan transihmisiä koskevaa lainsäädäntöä, joka on Suomessa tällä hetkellä epäinhimillinen.

TransHelsingin teemana on transnuorten ääni, joka kuuluukin muun muassa yhteisöseminaarissa ja Voimasanoja-runotyöpajassa.

TRANSHELSINKI-VIIKON OHJELMAA

TransHelsinki-viikon seminaarista ja TDOR-päivästä vastaa Setan transpoliittinen toimikunta. Tapahtuman kustannuksiin ja käytännön järjestelyihin osallistuu koko transyhteisö suurilla panoksilla.

Viikon aikana lukuisat toimijat järjestävät omaa ohjelmaansa, josta pyritään tiedottamaan laajasti ja myös keskitetysti.

Lista voi vielä täydentyä. Seuraa siis tiedotusta ja tarkasta viime hetken muutokset: https://www.facebook.com/transhelsinki/
http://transhelsinki.fi/
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
16.11.2019 - 24.11.2019
-
Helsinki, Finland