• Description
  • Date
  • Info
Kostnadsfri kompetensutveckling för ideellt verksamma: GRANSKA NORMERNA & NÅ UT TILL FLER!
Kurserna syftar till att ge dig som är verksam som anställd, volontär, aktivist eller som förtroendevald i en ideell förening fler verktyg att arbeta internt såväl som externt med diskrimineringsfrågor med särskilt fokus på rasism. Som ideellt engagerad spelar du en nyckelroll med många möjligheter att påverka och förändra samhället. Det vill vi förstärka. Utbildningen ger bl.a. verktyg i att arbeta med olikheter. Frågeställningar om vad som menas med mångfald i förenings- & arbetslivet kommer att tas upp. Vi utforskar även på vilka sätt organisationer, föreningar och nätverk kan nå ut till fler. Målet är ett föreningsliv för alla. Vi ser gärna att ni är minst två från samma förening så får kursen större genomslag i verksamheten. Vi tar emot upp till tio personer från varje verksamhet. Meddela om ni önskar anmäla fler deltagare så tar vi emot dem i mån av plats.
Mer om kursinnehållet:
•Begrepp som jämlikhet, rasism och konflikt - vad betyder de egentligen för organisationer i det praktiska arbetet?
•Vanliga situationer och dilemman som verksamma inom ideella föreningar möter i sin vardag
•Normkritiskt & normkreativt förändringsarbete - om motstånd, möjligheter & metoder


Upplägg:

Kursen är uppdelad på fyra kvällsträffar. Kurserna finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och är kostnadsfria. Utbildningen äger rum i centrala Göteborg, på Kvinnofolkhögskolan. Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna. Vi som anordnar utbildningen är personer som är verksamma på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och har lång erfarenhet av att arbeta normkritiskt och intersektionellt.


Startdatum höstterminen 2014:

Göteborg:

Måndagar med start 29 september kl. 17.30 - 20.30. Därefter träffas vi 6, 13 & 20 oktober, alternativt:

Torsdagar med start 2 oktober kl. 17.30 - 20.30. Därefter träffas vi 9, 16 & 23 oktober.

Torsdagar med start 13 november kl.17.30 - 20.30. Därefter träffas vi 20 & 27 november samt 3 december.


Uppsala:

Två halvdagarsutbildning i Uppsala den 22-23 september. Tid, lokal & tillgänglighetsinformation meddelas inom kort.


Skräddarsydd utbildning

Det finns även möjlighet till en skräddarsydd utbildning på två halvdagar om er organisation önskar, exempelvis om datumen nedan inte passar eller om ni är en organisation som inte främst har ert säte i Göteborg med omnejd. Även detta är kostnadsfritt. Under läsåret 2014/2015 gäller detta erbjudande för organisationer i hela Sverige. Sprid gärna denna info vidare till personer som är engagerade i ideella nätverk och föreningar. År du intresserad av att delta på utbildningen, tveka inte att höra av dig till oss!

Om inte Uppsala eller Göteborg ligger nära er kan vi skräddarsy en utbildning (2 halvdagar) utifrån er verksamhets behov.
Organizer: KVinnofolkhögskolan
Contact: Sofia Lundkvist,
0761-26 79 49 alt 0735-81 88 48.
Submitted by: Genus
This event for iCaliCal    Share
22.09.2014 - 23.09.2014
Course
Uppsala , Sweden