• Description
  • Date
  • Info
SKY:n kirjoitusseminaari (10 op)
Hakemukset 15.9. mennessä
Hakuaika käynnissä!

****

SKY:n kirjoitusseminaari (10 op)

17.10.–12.12.2014 kello 11–14
Unioninkatu 38 E, sh 223
Eva Korsisaari

Tuntuuko väitöskirjan kirjoittaminen työläältä ja yksinäiseltä puuhalta?
Kaipaatko kirjoittamista koskevia avuja ja neuvoja? Tahdotko kirjoittaa rakentavan kritiikin ja rohkaisevan kannustuksen vauhdittamana yhden väitöskirjasi luvun valmiiksi?

SKY:n kirjoitusseminaarin tavoitteena on siivittää osanottajat kirjoittamaan seminaarin aikana yksi tutkimuksensa luku tai alaluku eli noin 35 liuskaa väitöskirjaansa. Tekstit syntyvät vähä vähältä seminaarin aikana – osanottajat kirjoittavat noin 5 liuskaa tekstiä viikossa ja palauttavat katkelmat määräpäivinä verkkoympäristö Moodleen.

Oman kirjoitustehtävän ohella SKY:n kirjoitusseminaarissa on tarkoitus oppia kirjoittamisesta lukemalla ja kommentoimalla muiden seminaariin osallistuvien väitöskirjakatkelmia sekä keskustelemalla yhdessä kirjoittamiseen ja kirjoitukseen liittyvistä kysymyksistä.
Seminaarilaisilla on pääsy toistensa teksteihin Moodlessa, ja jokainen sitoutuu lukemaan muiden katkelmat sekä ideoimaan niistä vähintäänkin yhden kriittisen ja yhden kannustavan kommentin. Kommentteja ei kuitenkaan anneta verkossa vaan kasvokkaisissa kohtaamisissa, joiden on tarkoitus tarjota vaihtelua kirjoitustyön yksinäisyyteen. Tapaamisia on viikon välein ja kukin niistä kestää 3 tuntia. Virvokkeet ja eväät ovat sallittuja!

SKY:n kirjoitusseminaari on siis nimenomaan kirjoittamiseen ja kirjoitukseen keskittyvä kurssi, jonka aikana lähestymme aihepiiriä kahdesta eri näkökulmasta. Yhtäältä syvennymme tapaamisissamme kirjoittamisen käytäntöihin kuten itsensä motivoimiseen, kirjoitustyötä mahdollisesti häiritseviin seikkoihin sekä mahdollisimman tehokkaisiin ja antoisiin työskentelytapoihin. Seminaarin vetäjä pitää alustuksen ja tarjoaa mahdollisuuden keskustelutuokioon näistä teemoista jokaisen tapaamiskerran alussa. Ennen kaikkea kurssilla syvennytään kuitenkin kirjoituksen laatuun kuten tutkimustekstin jäsennykseen, ajatuksenjuoksun sujuvuuteen, argumentaation ymmärrettävyyteen, teoriaosuuksien ja analyysiosuuksien toisiinsa suhteuttamiseen sekä tyylin kysymyksiin. Näitä teemoja pohditaan tapaamisissa kommentoitaessa muiden tekstikatkelmia.

Seminaariin mahtuu mukaan 8 väitöskirjaansa kirjoittavaa tohtorikoulutettavaa. Seminaari vie aikaa – joka viikko on tarkoitus kirjoittaa 5 liuskaa tekstiä, perehtyä 7 muun seminaarilaisen samanmittaisiin väitöskirjakatkelmiin sekä olla läsnä kolmen tunnin mittaisissa kasvokkaisissa kohtaamisissa. Kahden kuukauden jälkeen osanottajilla on kuitenkin yksi kokonainen väitöskirjansa luku valmiina, ja toivottavasti niin valmiuksia, inspiraatiota kuin tukijoukkojakin jatkaa väitöskirjansa kirjoittamista valmiiksi saakka.

Mikäli tahdot mukaan kirjoitusseminaariin, kirjoittaisitko yhden liuskan kuvauksen väitöskirjasi aiheesta ja vaiheesta sekä kertoisit motivaatiostasi osallistua kurssille. Kirjeet toimitetaan seminaarin vetäjälle sähköpostitse 15.9.2014 mennessä osoitteeseen eva.korsisaari(at)gmail.com. Kaikille seminaariin hakeneille ilmoitetaan valinnan tuloksista 17.9.2014. Olet tervetullut hakemaan kurssille kirjoitit väitöskirjaasi sitten suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi!

Seminaarin vetäjänä toimii FT Eva Maria Korsisaari, joka on väitellyt feministisen filosofian ja feministisen kirjallisuudentutkimuksen alalta sekä toiminut aiemmin tutkijatohtorina ja yliopistonlehtorina (ma.) sukupuolentutkimuksen oppiaineen piirissä. Mahdolliset kirjoittajakurssia koskevat tiedustelut voi osoittaa hänelle osoitteeseen eva.korsisaari(at)gmail.com.

Lisää:
http://www.helsinki.fi/tohtoriohjelma/sukupuoli-kulttuuri-yhteiskunta/kurssit/index.html

--
******************

Nina Järviö
Opintoasiainsuunnittelija (amanuenssi)
Sukupuolentutkimus / Genusforskning / Gender Studies Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos Helsingin yliopisto

Unioninkatu 38 E 2krs.
PL 59, 00014 Helsingin yliopisto
tel. 02 941 233 87

Twitter:
https://twitter.com/UHGender

Facebook:
https://www.facebook.com/UHGender

Facebook (alumni):
https://www.facebook.com/kristiinanystavat
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
17.10.2014 - 12.12.2014 11-14
PhD-course
Helsinki, Finland