• Description
  • Date
  • Info
Transihmiset - ei oikeutta vanhemmuuteen?
TeaKin ja Ihmisoikeusliiton paneelikeskustelu translaista
Translain uudistus on Suomessa jumiutunut paikalleen. Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) toimivan työryhmän työ on jäissä.

Tällä hetkellä sukupuoltaan korjaavan ihmisen on todistettava lisääntymiskyvyttömyytensä ja oltava valmis luopumaan avioliitostaan. Käytännössä ihmiset pakotetaan valitsemaan oman sukupuolensa ja vanhemmuuden välillä. Vaihtoehtoina ovat lisääntymiskyvystä luopuminen tai itselle väärässä kehossa ja sukupuolessa eläminen.

Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet lain uudistamista. Huoli siitä, ettei translain uudistus etenekään tämän hallituksen aikana, on todellinen. Mistä on kyse? Mitä vastaavat vastuuviranomaiset? Löytyykö poliittista tahtoa?

Myös YK on kritisoinut Suomen hallitusta nykytilanteesta. YK suosittaa, että Suomi varmistaisi sukupuoltaan korjaaville nopean sekä yksityisyyttä ja ihmisarvoa kunnioittavan kohtelun juridisen sukupuolen vahvistamiseksi. Otetaanko YK:n kritiikki vakavasti?

Ihmisoikeusliitto ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu järjestävät paneelikeskustelun translainsäädännöstä ja Suomen sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilanteesta.

Paikka: Mediakeskus Lume (Hämeentie 135 C, 00560 Hki).

Panelisteina ovat ministeri Susanna Huovinen sosiaali- ja terveysministeriöstä, Trasekin puheenjohtaja Antti Karanki, Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sekä dramaturgi Paula Vesala. Keskustelun vetää Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Päivi Mattila.

Ilmoittautuminen paneeliin 17.4.2014 mennessä osoitteessa http://www.lyyti.in/Paneelikeskustelu. Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta, mutta toivomme etukäteisilmoituksia. Tilaisuuteen on esteetön kulku.

Paneelikeskustelu järjestetään Transfinlandia -esityksen jälkeen. Sen on kirjoittanut Paula Vesala ja ohjannut Piia Peltola. Lippuja esitykseen voi tiedustella sähköpostitse kutsu@teak.fi. Lisätietoa esityksestä löytyy www.teak.fi/esitykset.

Keskustelu alkaa heti esityksen jälkeen.
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
23.04.2014 19:45-21:15
-
Helsinki, Finland