• Description
  • Date
  • Info
Byrummets stereotype kvindebilleder - Køn og Reklamer
KVINFO inviterer til arrangement "Byrummets stereotype kvindebilleder - Køn og Reklamer" i Blixen, Den Sorte Diamant, i København torsdag d. 24. april 17.00 - 19.00. Medvikrende er livsstilseksperten Anne Glad, strategisk direktør på Envision, gymnasieeleven Anna Viemose, juraprofessor Caroline Heide-Jørgensen fra Københavns Universitet og juraprofessor Eva-Maria Svensson fra Göteborg Universitet
"Efterhånden som jeg bliver ældre, bliver tanken om en gammel krop værre og værre. Jeg ved ikke hvorfor. Selv vigtige, succesfulde kvinder bliver kritiseret, når de ikke fremstår magisk unge. Magtfulde mænd med rynker ser kloge ud. Magtfulde kvinder med rynker tager til Nygart."
- 17-årige Anna Viemose i Politiken.

Mød livsstilseksperten Anne Glad strategisk direktør på Envision og kendt fra tv-programmet Kender du typen og gymnasieeleven Anna Viemose i et panel med juraprofessor Caroline Heide-Jørgensen fra Københavns Universitet og juraprofessor Eva-Maria Svensson fra Göteborg Universitet. Her går de i dialog om byrummets - og de virtuelle rums reklamebilleder. For hvad gør reklamerne ved os? Bremser de ligestillingen? Hvorfor ser vi ikke et langt mere mangfoldigt reklamebillede? Og har vi forskellige tilgange til køn og reklamer i Norden?

Arrangementet er ét i en række af Nordic Gender Media Forums arrangementer i Norden, der sætter fokus på køn og medier.

Maria Erdström, lektor fra Göteborg Universitet og ansvarlig for arrangementsrække vil indlede dagen - og Anita Frank Goth, redaktør på KVINFO vil være ordstyrer.

Læs fx 17-årige Anna Viemoses debatindlæg "Jeg har for mange rynker" i Politiken.

Læs også en svensk undersøgelse af 1000 unge kvinder og mænd i alderen 13-30 år, hvor det fremgår, at især unge piger og kvinder påvirkes negativt af reklamerne på sverigeskvinnolobby.se
Organizer: KVINFO
Website: www.kvinfo.dk
Submitted by: KVINFO
This event for iCaliCal    Share
24.04.2014 17:00-19:00
Cultural event
København, Denmark