• Description
  • Date
  • Info
Utredare med inriktning barnrätt
Jämställdhetsmyndigheten söker en utredare som ska arbeta på avdelningen för den 10-åriga nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor tillika delmål 6.
Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och fysisk integritet. I grunden handlar jämställdhetsarbetet om att omfördela makt och resurser för att uppnå de jämställdhetspolitiska målen.

Jämställdhetsmyndigheten, som inrättades 1 januari 2018, ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetsarbetet.

Nu söker vi en utredare som vill utvecklas med oss.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på avdelningen för den 10-åriga nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor tillika delmål 6. I avdelningens uppgifter ingår arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck liksom det nationella samordningsansvaret för arbete mot prostitution och människohandel. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att säkerställa att barnperspektivet, barnrättsperspektivet och barnets perspektiv tas till vara.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara sakkunnig både internt och gentemot externa aktörer. Du förväntas medverka och bidra i olika nätverk för att utveckla en effektivare samverkan mellan myndigheter och andra organisationer. I arbetet ingår vissa internationella kontakter och möten. Du förväntas att leda och hålla i större samlingar och möten, leda och driva processer samt samverka med externa parter. I arbetsuppgifterna ingår att skriva remissvar, del -och slutrapporter.

Läs hela annonsen och ansök på jämställdhetsmyndighetens webbplats.
Submitted by: jamstall.nu
This event for iCaliCal    Share
06.11.2019
GenderJob
ANGERED, Sweden