• Description
  • Date
  • Info
Utredare med inriktning på statsbidrag
Jämställdhetsmyndigheten söker en utredare med inriktning på statsbidrag. statsbidrag. Sista ansökningsdag är 3 mars 2019.
Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och fysisk integritet. I grunden handlar jämställdhetsarbetet om att omfördela makt och resurser för att uppnå målen.

Jämställdhetsmyndigheten, som inrättades 1 januari 2018, ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetens områden.

Arbetsuppgifter
Som utredare med inriktning på statsbidrag är du placerad på avdelningen Stöd och Samordning. Du ingår i en arbetsgrupp som ansvarar för myndighetens uppdrag att fördela två förordningsstyrda statsbidrag. I arbetsgruppen arbetar du tillsammans med två andra utredare och en administratör. En stor del av arbetet handlar om att arbeta fram processer, rutiner och arbetssätt kopplat till uppdraget. I det ingår utreda ansökningar om statsbidrag, förbereda handlingar inför beslut, följa upp och utvärdera myndighetens uppdrag. I arbetet ingår också löpande kontakter med bidragsmottagare samt att planera, genomföra och följa upp nätverksträffar och annat stöd till bidragsmottagare.

Kvalifikationer
Du som söker har:
•Utbildning från universitet eller högskola inom samhällsvetenskapliga ämnen; statsvetenskap, Europakunskap, nationalekonomi, offentlig förvaltning eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
•Minst 3-5 års erfarenhet av arbete med rådgivning, bedömning, utredning och uppföljning av offentligt finansierade bidrag, projektstöd, myndighetsutövning eller likvärdigt
•Minst 3-5 års erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, gärna i statlig myndighet
•God kännedom om civilsamhällets förutsättning
•Erfarenhet av att självständigt tolka och tillämpa regelverk
•Erfarenhet av arbete med jämställdhetsfrågor

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att självständigt leda och samordna processer och projekt. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga frågor inom staten.

Som person är du trygg i din yrkesroll och lyhörd för organisationens behov. Du är initiativrik och utvecklingsinriktad och ser förbättringspotential och utvecklingsmöjligheter i verksamheten. Du är strukturerad, kommunikativ och noggrann, bra på att samarbeta och självständigt planera samt driva ditt eget arbete.

Praktiskt information
Tjänsten är placerad på Jämställdhetsmyndighetens kontor i Angered. Resor i tjänsten kan förekomma.

Anställningen är ett vikariat fr.o.m. 22 april t.o.m. 30 juni 2020 med möjlighet till förlängning.
Organizer: Jämställdhetsmyndigheten
Contact: Jane Isaksson, 031-3929055
Submitted by: jamstall.nu
This event for iCaliCal    Share
03.03.2019
GenderJob
Göteborg, Sweden