• Description
  • Date
  • Info
Fem-R lukupiiri: Naisten oikeuksien paradoksi lännessä
Aika: 17.10.2018 klo 18.00–20.00
Paikka: Helsinki
Fem-R:n neljännen lukupiirin aiheena on naisten oikeuksien paradoksi. Mitä naisten oikeudet ovat? Onko minihame oikeus ja huivi sortoa? Käsittelemme aihetta ilmiötasolla, joka kytkeytyy osittain edellisessä lukupiirissä käsiteltyyn white saviour complexiin, joka kuvaa länsimaista perinnettä, jossa valkoiset ihmiset kokevat vastuukseen “pelastaa” ei-valkoisia ihmisiä.

Lukupiiriä varten on luettavana kaksi artikkelia aiheesta:

https://www.dailysabah.com/op-ed/2018/08/11/face-veil-bans-the-obsession-in-europe-over-female-bodies

http://www.iapss.org/wp/2017/10/01/war-feminism-and-womens-liberation-misuse-of-womens-rights-to-legitimize-military-intervention/

Lukupiirin tarkoituksena on oppia toisiltamme, haastaa omia ajatuksiamme sekä saada uusia näkökulmia. Vaikka et aihetta tuntisi, niin lukupiirin tekstit antavat hyvän pohjan keskustelulle, joten tervetuloa mukaan! Lukupiiri on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta eli siis tervetulleita ovat niin Fem-R:n jäsenet kuin ei-jäsenet! Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopeasti. Ilmoitamme tarkan tapahtumapaikan osallistujille sähköpostitse.

ILMOITTAUDU: http://www.fem-r.fi/ilmoittautuminen-lukupiiriin/

Lukupiirissä noudetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä tilaisuudessa sallita sortoa tai syrjintää (esimerkiksi seksismiä, rasismia, homofobiaa, ableismia tai transfobiaa) minkäänlaisessa muodossa. Lukupiirissä ei sallita tone policingia eli ihmisiltä ei voi vaatia tiettyä tapaa reagoida sortoon, vaan he voivat ilmaista itseään ja tunteitaan, kuten haluavat.

Ainoastaan henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet sivujen kautta, saavat sähköpostiinsa tarkan tapahtumapaikan. Lukupiiri järjestetään Helsingin ydinkeskustassa esteettömissä tiloissa.
Organizer: Fem-R
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
17.10.2018 18:00-20:00
-
Helsinki, Finland