• Description
  • Date
  • Info
Media tasa-arvon edistäjänä
Aika: 12.6. klo 8.30-10.30
Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki
Yleisradio osallistui näyttävästi 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen selvittämällä sukupuolten tasa-arvon toteutumista urheilu-uutisoinnissaan ja tulosten pohjalta lisäämällä naisten urheilun näkyvyyttä mm. uudella Mestaruusputki -konseptilla, joka nosti kotimaisen naisten palloilun televisionäkyvyyden samalle tasolle miesten palloilun kanssa. Aamulehden tasa-arvoteko oli siirtyminen sukupuolineutraaleihin ammattinimikkeisiin uutisoinnissa: pääluottamusmies on nyt henkilöstön edustaja ja lautamies on maallikkotuomari. Helsingin Sanomat ilmoitti naistenpäivänä 2018 ryhtyvänsä seuraamaan naisten ja miesten määrää journalismissaan ja tilannetta voi seurata reaaliaikaisesti lehden nettisivulla. Myös Hbl tavoittelee tasa-arvoista uutisointia ja kertoi helmikuussa lisänneensä naisten määrän urheilusivuillaan lähes 45 prosenttiin. Samoin monet paikallislehdet ovat ryhtyneet seuraamaan naisten ja miesten määriä uutisoinnissaan. Miksi media on ryhtynyt näihin tasa-arvotekoihin? Mikä vaikutus niillä on tasa-arvolle laajemmin? Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!


Tilaisuuden alustava ohjelma:

8.30 Aamukahvit, vapaata keskustelua

9.00 Tervetuloa & Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen esittely

9.15 Paneelikeskustelu: median rooli ja merkitys tasa-arvon edistäjänä

Paneelissa mukana toimituspäällikkö Erja Yläjärvi, Helsingin Sanomat, pääkirjoitustoimituksen päällikkö Susanna Ginman, Hufvudstadsbladet sekä Yleisradion ja Aamulehden edustajat (nimet vahvistuvat pian).

Paneelin juontaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

10.00 Yhteistä keskustelua: Miten median tasa-arvoteot näyttäytyvät kansalaisille? Mitä median tulisi huomioida toiminnassaan tasa-arvonäkökulmasta?

10.30 Lopetus

Tervetuloa! Muistathan ilmoittautua tilaisuuteen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoKHzfeKrCDly1zAaL1rGEpevuGVo6TZ0CYi9B-a6duaEuUA/viewform

Ohjelma on alustava ja muutokset ovat mahdollisia.
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
12.06.2018 08:30-10:30
-
Helsinki, Finland