• Description
  • Date
  • Info
Euroopan unionin rahoituskehys 2021-2027 ja tasa-arvo?
Aika: 30.5. klo 8.30–10
Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki
Tervetuloa mukaan Eurooppanaisten jälleen varsin ajankohtaiseen toukokuun aamuakatemiaan keskiviikkona 30. toukokuuta!

Euroopan unionin rahoituskehyksiä vuosille 2021-2027 valmistellaan tällä hetkellä aktiivisesti. Komissio antanee 2.5.2018 oman ehdotuksensa, tämän jälkeen alkavat neuvottelut kehysten lopullisesta sisällöstä. Tasa-arvo on yksi tärkeä näkökulma myös rahoituskehyksiä valmisteltaessa. Miten unionin rahoituksella edesautetaan naisten työllistymistä, yrittäjyyttä ja samapalkkaisuutta tai torjutaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa?

Tilaisuudessa alustavat:

Satu Keskinen: Euroopan unionin rahoituskehyksen sisältöä ja Suomen alustavia kantoja.

Anna Elomäki: Miten tasa-arvo ja sukupuolinäkökulma näkyvät nyt ja mikä muuttuu tasa-arvonäkökulmasta?

Eeva Raevaara: Mikä merkitys EU-rahoituksella on ollut tasa-arvotyössä ja -politiikassa? Miltä tulevaisuus näyttää tasa-arvonäkökulmasta?

Tule mukaan keskustelemaan tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta! Tilaisuuteen voi ilmoittautua verkkolomakkeella (https://fi.surveymonkey.com/r/2CYJVBX) viimeistään sunnuntaina 27.5. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Tilaisuus on kaikille avoin!

Puhujien esittely:

Satu Keskinen on yksikön päällikkö Valtioneuvoston kanslian EU-asioiden osastolla. Keskinen on keskeinen kansallinen valmistelija rahoituskehyksen osalta. Hän esittelee sisältöä ja Suomen alustavia kantoja.

Anna Elomäki on tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Elomäki tutkii tasa-arvon ja talouspolitiikan kytköksiä Suomessa ja EU-tasolla. Hän on työskennellyt Brysselissä Euroopan Women’s Lobbyssa. Hän puhuu siitä, miten tasa-arvo ja sukupuolinäkökulma näkyvät nyt ja mikä muuttuu tasa-arvonäkökulmasta.

Eeva Raevaara on neuvotteleva virkamies sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikössä. Hän on keskeinen valmistelija tasa-arvon näkökulmasta. Hän puhuu siitä, mikä merkitys EU-rahoituksella on ollut tasa-arvotyössä ja -politiikassa ja miltä tulevaisuus näyttää tasa-arvonäkökulmasta.
Organizer: Eurooppanaiset ry
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
30.05.2018 08:30-10:00
-
Helsinki, Finland