• Description
  • Date
  • Info
Helsinki Pride 2017
Aika: 26.6.–2.7.2017
Paikka: Helsinki
Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen ja näkyvyyden lisääminen. Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa meidän kaikkien vapautta olla sellaisia kuin olemme, ja toisaalta muistuttaa meitä siitä vastuusta, että yhteiskuntamme ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille.

Helsinki Pride -viikko sisältää sateenkaarevaa ohjelmaa luennoista ja keskustelutilaisuuksista aurinkoisiin piknik-tapaamisiin ja työpajoihin. Viikon aikana luvassa on myös taidetta ja kulttuuria sekä lukuisia tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia bileitä ja klubeja. Oman isomman kokonaisuutensa muodostaa Nuorten Pride, joka on suunnattu 13-25-vuotiaille tapahtumakävijöille. Koko viikko huipentuu lauantaina 1.7. Helsinki Priden kulkueeseen sekä puistojuhlaan.

Vuoden 2017 Helsinki Priden teema Vapaus ja vastuu nousee Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlasta. Haluamme palauttaa keskusteluun ihmisoikeudet, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden niin yhteiskunnan, yhteisön kuin yksilönkin näkökulmista. Teemamme “Vapaus ja vastuu” on myös hatunnosto itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlalle.

Helsinki Pride on viime vuosina ollut suositumpi kuin koskaan aikaisemmin: vuonna 2016 kulkueen osallistujamäärään tehtiin uusi ennätys 35 000 marssijalla.
Organizer: HeSeta ry
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
26.06.2017 - 02.07.2017
-
Helsinki, Finland