• Description
  • Date
  • Info
Tidskrift för genusvetenskap: Call for abstracts
Vi tar emot vetenskapliga manus på i sin helhet max 8000 ord och på svenska till temanummer om kunskapens och kunskapandets villkor i akademin.
Vi vill i detta nummer belysa och analysera de många spänningsförhållandena mellan akademins högtidstal, forskningspolitikens prioriteringar, forskningens och undervisningens praktiker, akademins strukturer av inkludering och exkludering samt kunskapandets subjektiviteter och kroppsligheter.

Genusforskningsfältets tvärvetenskapliga historia bär en kritisk erfarenhet av att försöka förstå och utmana forskningens och undervisningens villkor i bred bemärkelse. Nu bjuder vi in brett till ett temanummer i TGV om kunskapens och kunskapandets villkor i akademin. Ojämställda och ojämlika villkor för kunskapande väcker en rad olika frågor, så som:

- Vem forskar, på vilka villkor och med vilka konsekvenser för kunskapsbildning?
- I vilka rum och genom vilka former får kritiska perspektiv i forskning och utbildning betydelser nu och i framtiden?
- Hur kan tillträde till akademin och makten över kunskap och kunskapande problematiseras och utvecklas?
- Hur uppstår och förverkligas förändring av strukturella, organisatoriska, relationella, kroppsliga och subjektiva begrepp, fenomen och skeenden?

Vi ser gärna empiriska och teoretiska bidrag som fördjupar enskilda problemområden i akademin precis som vi välkomnar analyser av strukturella villkor och skeenden över rumsliga och tidsliga gränser.

Vi tar emot vetenskapliga manus på i sin helhet max 8000 ord och på svenska. Texterna genomgår dubbel, anonym kollegial granskning av två oberoende granskare som rekommenderar eller avråder publicering.
Organizer: Tidskrift för genusvetenskap
Submitted by: Genus
This event for iCaliCal    Share
01.08.2016
Call for papers
, Sweden