• Description
  • Date
  • Info
Hon, hen och han – en utställning om kön, genus och jämställdhet
Tjejer är mjuka, killar är hårda. Tjejer kramas, killar brottas. Tjejer är tysta, killar hörs. Redan innan vi föds börjar omgivningen sortera oss. Och den som försöker ta sig över könsbarriären motas snabbt tillbaka till rätt sida.
Hon, hen och han är en utställning som med design och statistik visar hur vi skapar kön från vaggan till graven och vad det får för konsekvenser. Utställningen visar också exempel på hur Uppsala kommun arbetar för att främja ett jämställt samhälle.

Öppettider
Utställningen visas 16 april–15 maj på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10.

Måndag–torsdag 7.30–20.00
Fredag 7.30–19.00
Lördag 9.00–16.00

Ta del av föredrag och seminarier
I samband med utställningen bjuder Uppsala kommun på flera spännande föresläsningar och seminarier som kan besökas av alla som är intresserade. Ingen föranmälan krävs. Alla föredrag äger rum på Ekonomikum. Se program här: https://www.uppsala.se/contentassets/7d864ccc87264ed28bfa156ffb702fc7/hon-hen-han-program.pdf

Tillgänglighet i lokalerna
Lokalerna i Ekonomikum är till stor del tillgänglighetsanpassade. Portbala hörselslingor behöver dock lånas. Om du har frågor om tillgängligheten eller är i behov av hörselslinga kan du kontakta Peter Götlind, intendent vid Ekonomikum, på e-post peter.gotlind@ekonomikum.uu.se.

Mer information
Om du har frågor om utställningen eller om kommunens jämställdhetsarbete kan du kontakta Milena Kraft på e-post milena.kraft@uppsala.se.
Submitted by: Genus
This event for iCaliCal    Share
16.04.2016 - 05.05.2016
Cultural event
Uppsala, Sweden