• Description
  • Date
  • Info
Tietoisesti vaiennetut
Aika 17.5.2016 klo 16.00–18.30
Paikka: Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki
Suomen laissa oli vuoteen 1999 saakka voimassa lakipykälä, jonka nojalla ”julkinen kehottaminen haureuteen toiseen samaan sukupuolta olevan kanssa” oli rangaistava. Tämä ns. kehotuskieltopykälä, joka astui voimaan 1971 homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnin yhteydessä, vaikutti monella tavalla siihen miten homoseksuaalisuutta esitettiin ja vaiennettiin suomalaisissa medioissa.

Tietoisesti vaiennetut -paneelikeskustelun teemana on kehotuskieltopykälän vaikutukset 1970- ja 80-luvun julkiseen keskusteluun. Seminaari järjestetään Homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5.2016. Paneelin keskustelijoina ovat presidentti Tarja Halonen, asianajaja Ulf Månsson ja kirjailija Pirkko Saisio ja paneelin moderaattorina toimii professori ja mediatutkija Anu Koivunen.

Seminaariin mahtuu 80 henkilöä. Ilmoittautumiset verkkolomakkeella 9.5.2016 mennessä:
https://docs.google.com/forms/d/1cjLtVT1TGUVf9fmJ7hYRN9R-EDX6AR8fjXvUr0ZmajU/viewform?usp=send_form

Esteettömyys

Tila on esteetön ja seminaari tulkataan tarvittaessa viittomakielelle. Ilmoitathan tulkkauksen tarpeesta ilmoittautumisen yhteydessä! Lisätietoja esteettömyydestä tulossa.

Suomi 100 - Sateenkaaren väreissä

Seminaari käynnistää Seta ry:n ja Kulttuuria kaikille -palvelun yhdessä tuottaman Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeen. Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, joka tekee näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerää uutta tietoa vähemmistöjen elämästä sekä tuo esiin ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

www.seta.fi
www.kulttuuriakaikille.fi
Organizer: Seta ja Kulttuuria kaikille
Contact: Projektipäällikkö Rita Paqvalén, rita.paqvalen(at)cultureforall.fi

Taiteellinen johtaja Katriina Rosavaara, katriina.rosavaara(at)gmail.com
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
17.05.2016 16:00-18:30
Seminar
Helsinki, Finland