• Description
  • Date
  • Info
Sukupuolentutkimuksen päivät ja Etmu-päivät
Sukupuolentutkimuksen seuran (SUNS) ja Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seuran (ETMU) ensimmäinen yhteinen konferenssi järjestetään teemalla Liikkuvuus ja sukupuoli Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella 25.–26.11.2016.
Sukupuolentutkimuksen seuran ja Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seuran yhteinen konferenssi pohtii sukupuolen ja seksuaalisuuden merkitystä ylirajaiselle liikkuvuudelle ja liikkuvuuden seurauksia ymmärrykselle sukupuolesta ja seksuaalisuudesta. Sukupuolentutkimuksen päiviä on järjestetty Suomessa vuodesta 1989 ja ETMU-päiviä vuodesta 2004.

Kun ihmiset, ideat, esineet ja raha liikkuvat yli rajojen, kietoutuvat liikkuvuuden prosessit monin tavoin sukupuoleen ja seksuaalisuuteen. Samalla ne lomittuvat muihin keskeisiin sosiaalisiin ja kulttuurisiin eroihin kuten etnisyyteen, rodullistettuihin eroihin, yhteiskunnalliseen statukseen, ikään, asemaan perhesuhteissa ja eroihin fyysisessä ja psyykkisessä toimintakyvyssä. Kun liikkuvuutta pyritään ymmärtämään ja hallitsemaan arjessa, politiikassa ja tutkimuksessa, eroihin nojataan usein yksinkertaistavalla tavalla. Konferenssi tuo kahden monitieteisen kentän tutkijat yhteen haastamaan yksinkertaisia selityksiä ja niiden yhteiskunnallisia seurauksia.

Konferenssin järjestävät Itä-Suomen yliopisto, Sukupuolentutkimuksen seura SUNS sekä Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seura ETMU. Konferenssi liittyy Itä-Suomen yliopiston keskeiseen tutkimusalueeseen Rajat, liikkuvuus ja kulttuurien kohtaaminen (Borders, Mobilities and Cultural Encounters). Lisätietoa järjestäjistä osoitteista sukupuolentutkimus.fi, etmu.fi sekä www.uef.fi/fi/web/guest/tutkimus/kansainvalisen-huipputason-tutkimusalueet.

Lisätietoja: http://etmudays.etmu.fi/
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
25.11.2016 - 26.11.2016
Conference
Joensuu, Finland