• Description
  • Date
  • Info
Amnestyn Joku raja! -verkoston naistenpäivän juhla
Palopuheita, performansseja ja vallankumouksellisen hyvää musiikkia. Niitä on luvassa Amnestyn Joku raja! -verkoston naistenpäivän juhlassa perjantaina 4.3.2016 Café Mascotissa (Neljäs linja 2, Helsinki) perjantaina klo 18 lähtien. Vapaa pääsy (K-18), vapaaehtoinen tukimaksu. Esteetön alakerta.
Amnestyn naistenpäivän juhlassa tehdään myös historiaa, sillä sooloartisti Mira Luoti nousee ensimmäistä kertaa lavalle uuden yhtyeensä kera. Luodin mukaan ensimmäisen keikan tekemisellä juuri Amnestyn bileissä on hänelle erityinen merkitys.

”Sillä on erityistä merkitystä, sillä olemme tehneet yhteistyötä Amnestyn kanssa monta vuotta. PMMP:n kanssa aloitimme keikkailun vankilasta, mutta nyt lähtötilanne on erilainen. Ensimmäisen keikan antaminen Amnestylle on henkilökohtaisempaa. Sydän vetää minua tähän, mutta myös kaikki bändin jäsenet halusivat tulla keikalle, osoittaakseen tukensa Amnestylle.”

Naistenpäivän juhlassa on luvassa myös keskustelua siitä, mikä ihmisoikeuksissa on vallankumouksellista naisille. Ovatko rodullistettujen, vammaisten, transtaustaisten ja lesbonaisten oikeudet toissijaisia? Onko naisten oikeudet kaapattu jonkin aivan muun kuin tasa-arvon ajamiseen? Ja miten ne kaapataan takaisin?

Näistä teemoista keskustelemassa ovat:
* Airin Bahmani, tutkiva toimittaja ja poliittinen aktivisti
* Maryan Abdulkarim, vapaa toimittaja ja musta feministi
* Maryam Askar, projektipäällikkö ja muslimiaktivisti

Ohjelmassa myös Teatteri Metamorfoosin esitys Karmee Ämmä sekä vammaispoliittisen tekstiili- ja käsitetaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen performanssi. Lavalle nousevat myös kansanmusiikista ammentava kaksikko Puhti, vimmainen rap-duo Sofa sekä täysiveristä punkkia soittava DietPil7s.
Organizer: Amnesty International
Contact: Aishi Zidan
tiedottaja
Amnesty Internationalin Suomen osasto
p. 040 833 1532
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
04.03.2016 18:00
-
Helsinki, Finland