• Description
  • Date
  • Info
Feministinen metodologia
Valtakunnallinen sukupuolentutkimuksen Hilma-verkosto tarjoaa:

Kurssin nimi: Feministinen metodologia
Kurssin opettaja: FT Eva Maria Korsisaari
Kurssin ajankohta: 8.2.–1.4.2016
Kurssiympäristö: Moodle
Korvaavuus: 5 opintopistettä metodologiaa koskevia osuuksia sukupuolentutkimuksen aine- tai syventävistä opinnoista
Kurssin kuvaus: Verkkokurssilla syvennytään keskeisimpiin feministisessä tutkimuksessa, kriittisessä miestutkimuksessa ja queertutkimuksessa käytettyihin tutkimusmenetelmiin sekä teoriassa kurssilukemistoon kuuluvia tekstejä lukemalla että käytännössä soveltamalla jotain tai joitain näistä tutkimusmenetelmistä omassa kurssin mittaan kirjoitettavassa pienessä tutkimustyössä tai laajemman tutkimustyön osassa. Lisäksi opiskelijat kommentoivat kurssin aikana muiden kurssilaisten tutkimusten katkelmia verkossa.

Kurssin tavoitteet: Kurssin tavoitteena on ensinnäkin perehdyttää osallistujat feministisessä tutkimuksessa, kriittisessä miestutkimuksessa ja queertutkimuksessa käytettyihin tutkimusmenetelmiin kuten feministiseen kielelliseen ja visuaaliseen analyysiin, feministiseen etnografiaan, tilastoihin tiedon tuotantona, queertutkimuksellisiin otteisiin sekä intersektionaalisuuteen. Toiseksi tavoitteenamme on tutkia: osallistujat alkavat kurssin aikana soveltaa jotain tai joitain näistä tutkimusmenetelmistä käytännössä omassa kurssin aikana kehkeytettävässä pienessä tutkimuksessa tai jo vireillä olevan tutkimuksen osassa, kuten esimerkiksi omassa kandintutkielmassaan, seminaarityössään tai pro gradussaan. Kevään aikana on tarkoitus pohtia myös aineistoihin, teoreettisiin konteksteihin, kirjoitustyyleihin, argumentaatioon, tutkimusetiikkaan, viitteiden merkitsemiseen, lähdeluettelon laatimiseen sekä tiedonhakuun liittyviä kysymyksiä. Ja neljäntenä päämääränämme kurssitaipaleillamme on harjaantua antamaan niin kiittävää kuin kriittistäkin palautetta muiden tutkimuksista.

Kurssille mahtuu mukaan 16 osanottajaa. Linkki hakulomakkeeseen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/66589/lomake.html

Tervetuloa mukaan syventymään feministiseen metodologiaan ja tutkimaan feministisen metodologian siivittäminä sekä inspiroitumaan muiden osallistujien vireillä olevista tutkimuksista!

Kursseille voivat osallistua Helsingin, Lapin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen, Turun yliopistojen ja Åbo Akademin perustutkinto-opiskelijat. Lisätietoja aino-maija.hiltunen(at)helsinki.fi.
Organizer: Hilma-verkosto
Contact: Suunnittelija Aino-Maija Hiltunen
Submitted by: Finland
This event for iCaliCal    Share
08.02.2016 - 01.04.2016
Course
, Finland