• Description
  • Date
  • Info
Från löften till beslut – så blir akademin jämställd
En jämställd högre utbildning är en förutsättning för en jämställd arbetsmarknad. Men det saknas ett systematiskt arbete med jämställdhetsintegrering inom högskolesektorn. Så hur kommer vi tillrätta med ojämställdheten i akademin och vad kan vi lära av erfarenheter från andra statliga myndigheter?
Regeringen har under 2015-2018 gett 41 myndigheter i uppdrag att jämställdhetsintegrera sina verksamheter. Högskolor och universitet har däremot inte påbörjat ett systematiskt arbete med jämställdhetsintegring. Hur kommer vi tillrätta med ojämställdheten i akademin och hur kan erfarenheter från andra statliga myndigheter kan gagna jämställdhetsarbetet i högskolesektorn?

Medverkande:
Kerstin Alnebratt, föreståndare, Nationella sekretariatet för genusforskning. Fredrik Bondestam, forskningssamordnare, Nationella sekretariatet för genusforskning. Pam Fredman, ordförande, SUHF:s arbetsgivargrupp. Christina Gellerbrant Hagberg, GD, CSN. Helene Hellmark Knutsson, forskningsminister. Ulf Melin, GD, Universitets- och högskolerådet. Git Claesson Pipping, direktör, SULF. Åsa Regnér, jämställdhetsminister. Malin Rönnblom, docent, Umeå universitet. Sven Stafström, GD, Vetenskapsrådet. Harriet Wallberg, kansler, Universitetskanslerämbetet.

Plats: Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, E22
Organizer: Nationella sekretariatet för genusforskning
Contact: Ulrika Helldén, Kommunikatör, Nationella sekretariatet för genusforskning, 0766 - 18 49 27
Submitted by: Genus
This event for iCaliCal    Share
02.07.2015 10:00-12:00
Seminar
Almedalen, Sweden
Related events
29.06.2015 10:00-10:45
Almedalen, Sweden
Så kan mångfalden öka i dataspelsbranschen
Dataspelsbranschen efterlyser större mångfald. Vad görs konkret? Hur förändrar vi attityder kring spel så att fler vill delta i spelutveckling? Hur kan man förändra samhällets syn på dataspel och branschens attityder så att fler känner sig inkluderade? Hur få med fler kvinnor?
Read more
Seminar
29.06.2015 13:00-17:15
Almedalen, Sweden
Kan en jämställd arbetsmiljö vara en strategi?
I tre pass under eftermiddagen delar vi med oss av våra erfarenheter och diskuterar hur vi och ministrar, arbetsgivare, fack kan bidra till att vi tar nästa steg mot en jämställd arbetsmiljö.
Read more
Seminar
30.06.2015 16:00-16:45
Almedalen, Sweden
Egenmakt – att återerövra livet
Att leva under hot och psykiska trakasserier är enormt påfrestande, men är verklighet för många kvinnor. Att orka gå vidare, övervinna rädslan och dessutom bestämma sig för att aktivt jobba med dessa frågor är inte en självklarhet. Det är dags för kvinnor att få egenmakt över sina liv.
Read more
Seminar
30.06.2015 14:00-15:30
Almedalen, Sweden
Rättviseförmedlingen: Mångfaldsseminarium för anställda inom kommun och landsting
Rättviseförmedlingen bjuder in till ett exklusivt seminarium om mångfald med demokratiminister Alice Bah Kuhnke.
Read more
Seminar
01.07.2015 10:00-15:00
Almedalen, Sweden
Den jämställdhetspolitiska utmaningen
Hur effektivt genomförs jämställdhetspolitiken? Vilken forskning ligger till grund för den och hur står sig de jämställdhetspolitiska målen efter nästan ett decennium? Tio år efter den senaste jämställdhetsutredningen har jämställdhetspolitiken flera utmaningar framför sig. Hur möter vi dem?
Read more
Meeting